HOME   REZULTATE ALEGERI   ARHIVA DOCUMENTE   LEGATURI UTILE   CONTACT  

 

 

 ARHIVA STIRI 12.05.2006

 

  • 12.05.2006: "Nici măcar nu se mai evocă în vreun fel amânarea aderării României la UE"

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a declarat la Viena că partenerii europeni apreciază progresele făcute de România în procesul de aderare. "Sunt foarte bucuros să spun că toţi apreciază într-o manieră foarte clară şi lipsită de echivoc progresele pe care România le-a făcut. Am observat o susţinere puternică faţă de aderarea noastră la UE la data pe care ne-am dorit-o, 1 ianuarie 2007", a afirmat şeful Executivului. "Principala chestiune care merită subliniată este că în acest moment nici măcar nu se mai evocă în vreun fel, în orice discuţie, amânarea aderării României la UE. Deci nu se vorbeşte, nimeni nu vorbeşte despre 2008. Este un subiect care practic a dispărut".

Premierul Tăriceanu a avut, în contextul Summit-ului „UE-America Latină”, o serie de întâlniri bilaterale, cu şefii Guvernelor din Marea Britanie, Tony Blair, din Danemarca, Andreas Fogh Rasmussen, din Belgia, Guy Verhofstadt, din Ungaria, Ferenc Gyurcsany, precum şi cu preşedintele Comisiei Europene, Jose Manuel Barosso, şi comisarul pentru extindere, Ollie Rehn.

La rândul său, ministrul de Externe, Mihai Răzvan Ungureanu, care a avut o serie de întâlniri cu omologii săi europeni prezenţi la Summit, a spus: "Am depăşit etapa verificării în care s-ar fi pus problema transferării datei de intrare în UE din 2007 în 2008".

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 12.05.2006

_____________________________

  • 12.05.2006: Dan Dungaciu, noul Subsecretar de stat pentru Românii de Pretutindeni

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a semnat ieri decizia de numire a lui Dan Dungaciu în funcţia de Subsecretar de stat, pentru Românii de Pretutindeni, în cadrul Ministerului Afacerilor Externe.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 12.05.2006

_____________________________

  • 12.05.2006: 1400 de autoturisme noi pentru SRI

Guvernul a autorizat Serviciul Român de Informaţii (SRI) să atribuie un contract multianual de furnizare a 1400 de autoturisme cu o valoare estimată de 60 milioane lei RON. Suma autorizată de actul normativ include toate costurile, dobânzile, taxele, impozitele şi celelalte cheltuieli aferente achiziţionării în regim de leasing multianual a autoturismelor.

În prezent SRI are în dotare un număr semnificativ de autoturisme Dacia aflate în exploatare de peste 6 ani şi în acelaşi timp se confruntă cu un deficit de mijloace de transport.

Autoturismele vor fi procurate în regim de leasing financiar iar plata avansului, a ratelor de leasing şi a celorlalte cheltuieli presupuse de această achiziţie va fi suportată prin bugetul SRI.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 12.05.2006

_____________________________

  • 12.05.2006: Lista actualizată a societăţilor cu datorii, pe site-ul ANAF

La data de 28.04.2006 au fost facute publice, pe site-ul Agentiei Nationale de Administrare Fiscala, societatile comerciale care inregistrau obligatii fata de bugetul de stat, bugetul asigurarilor sociale de stat, bugetul fondului national unic de asigurari sociale de sanatate, bugetul asigurarilor de somaj, precum si cuantumul acestor obligatii restante la data de 31.03.2006 si neachitate pana la data publicarii, precum si masurile intreprinse pentru recuperarea acestora.

Potrivit legii, sunt exceptate de la publicarea pe site persoanele juridice in privinta carora a fost declansata procedura reorganizarii judiciare si a falimentului. De asemenea, obligatiile bugetare stabilite prin titluri de creanta impotriva carora contribuabilii au exercitat caile de atac prevazute de lege nu sunt facute publice pana la solutionarea cailor de atac.

Obligatiile restante la bugetul general consolidat la data de 31.03.2006 au fost de 16.164.693.687 lei. Comparativ cu obligatiile restante la bugetul general consolidat la data de 31.12.2005 (publicate pe site la 31.01.2006), obligatiile restante la bugetul general consolidat la data de 31.03.2006 au inregistrat o crestere cu 738.857.231 RON, respectiv 4,79%, datorata in principal acumularii de catre marii contribuabili de debite curente ale anului 2006 care nu au fost achitate si pentru care au fost calculate accesorii pana la data de 31.03.2006.

Contribuabilii mari au, conform ANAF, obligatii restante la bugetul general consolidat in suma totala de 9.133.011.549 lei, iar contribuabilii mici si mijlocii, in suma totala de 7.031.682.138 lei.

Sursa: Agenţia Naţională de Administrare Fiscală - Serviciul Comunicare şi Relaţii Publice - 12.05.2006

_____________________________

  • 12.05.2006: Nicolae Vlad Popa (senator PNL) respinge zvonurile cum că ar vota moţiunea de cenzură a opoziţiei

Printr-un comunicat ce se constituie în drept la replică, Nicolae Vlad Popa (senator PNL) respinge presupusa declaraţie a lui Crin Antonescu, preluată de presă, care îl indica printre cei ce ar avea de gând să voteze moţiunea de cenzură a opoziţiei. El consideră această afirmaţie ca fiind o jignire, menţionând că niciodată nu a votat împotriva propriului partid.

"Cât priveşte aşa-zisa declaraţie a domnului Crin Antonescu, acesta a negat că mi-ar fi pronunţat numele şi am toate motivele să-l cred", a adăugat el, solicitând ziarelor în care a apărut afirmaţia să-i acorde un drept la replică.

Sursa: site-ul Partidului Naţional Liberal

_____________________________

  • 12.05.2006: Două judeţe au scăpat de starea de alertă

„Începând de astăzi, s-a hotărât ca starea de alertă să se menţină la nivelul a 10 judeţe riverane Dunării, pentru judeţele Caraş Severin şi Mehedinţi această măsură fiind ridicată”, a declarat ministrul Administratiei si Internelor, Vasile Blaga, cu ocazia conferinţei de presă, organizată pe 12 mai 2006, în urma întrunirii Comitetului Naţional pentru Situaţii de Urgenţă.

Dintre celelalte decizii luate de Comitetui Naţional pentru Situaţii de Urgenţă, amintim revenirea la un grad inferior de mobilizare (Gradul I ) a efectivelor Ministerului Administraţiei şi Internelor (de la gradul II, existent in zilele anterioare) şi decizia de realizare a unui proiect de Hotarâre de Guvern pentru suplimentarea de la 500 la 1.000 a numărului locuinţelor modulare, dotate cu încălzire electrică şi destinate populaţiei evacuate.

De asemenea, în cadrul conferinţei de presă a fost prezentată situaţia centralizatoare privind monitorizarea efectelor inundaţiilor, realizată pe 12 mai 2006, ora 8:00, respectiv:

Nr. Crt.

Obiective
afectate

Total
12.05.2006
Ora 8:00

1

Judeţe afectate

12

2

Persoane evacuate – cazate la rude, unităţi şcolare şi sanitare, în corturi, pontoane plutitoare

11.509

3

Localităţi afectate

157

4

Case inundate

2.928

5

Case distruse

1.180

6

Case în pericol de prăbuşire

103

7

Gospodării şi anexe gospodăreşti inundate

5.983

8

Obiective socio-economice

146

9

Suprafeţe inundate controlat (hectare)

21.000

10

Drumuri naţionale (km)

7,9

11

Drumuri judeţene (km)

408,4

12

Drumuri comunale (km)

198,1

13

Poduri

44

14

Podeţe şi traversări pietonale

225

15

Localităţi fără energie electrică

13

16

Linii electrice totale

6

17

Posturi de transformare

156

Aproximativ 30% dintre persoanele evacuate sunt cazate, prin grija autorităţilor, în unităţi şcolare şi sanitare, corturi, pontoane plutitoare, restul cazându-se la rude sau cunoştinţe.

Numărul persoanelor evacuate a scăzut comparativ cu zilele precedente, acestea întorcându-se la casele lor ca urmare a retragerii apelor şi acţiunilor de moto-pompare.

Sursa : Serviciul Comunicare Publică al MAI

_____________________________

  • 12.05.2006: Poluare accidentală în judeţul Galaţi

Joi, 11 mai 2006, s-a produs o poluare accidentala cu produse petroliere in perimetrul de extractie situat pe teritoriul comunei Independenta, judetul Galati, fiind afectata o suprafata de 80 mp de pasune. Poluarea a fost cauzata de fisurarea unei conducte apartinand S.C. CONPET SA Ploiesti, care transporta titei de la depozitul central catre rampa de incarcare “Independenta”, aflata la circa 50 m distanta.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu au luat urmatoarele masuri: vidanjarea titeiului scurs, aplicarea de tratament cu material absorbant biodegradabil, curatarea terenului si transportarea solului infestat la batalul de reziduuri al S.C. Petrom SA.

Poluarea a fost cauzata de fisurarea unei conducte apartinand S.C. CONPET SA Ploiesti, care transporta titei de la depozitul central catre rampa de incarcare “Independenta”, aflata la circa 50 m distanta.  A fost afectata o suprafata de 80 mp de pasune.

Comisarii Garzii Nationale de Mediu au luat urmatoarele masuri: vidanjarea titeiului scurs, aplicarea de tratament cu material absorbant biodegradabil, curatarea terenului si transportarea solului infestat la batalul de reziduuri al S.C. Petrom SA.

Pentru provocarea poluarii si nesupravegherea instalatiilor proprii, seful rampei de incarcare Independenta a fost sanctionat contraventional.

Sursa: Ministerul Mediului şi Gospodăririi Apelor - 12.05.2006

_____________________________

  • 2.05.2006: Câştigători la proba de aruncare a grenadei

Campionatul naţional de atletism şi cros al Ministerului Administraţiei şi Internelor, ediţia 2006, şi-a desemnat câştigătorii. Desfăşurată in perioada 10-12 mai a.c., competiţia a reunit peste 300 de participanţi, reprezentanţi ai Aparatului Central al M.A.I., ai inspectoratelor generale, inspectoratelor de poliţie judeţene şi instituţiilor de învăţământ ale ministerului.

Echipa Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti a ieşit învingătoare. Câştigătorii au fost premiaţi de chestorul Elisabeta Lipă.

Atât la atletism cât şi la cros, sportivii au concurat la categoriile feminin şi masculin, aceasta din urmă fiind împărţită în două grupe de vârstă, sub şi respectiv peste 35 ani. Una dintre probele la atletism a constituit-o aruncarea grenadei.

Alaturi de Monica Iagăr -  dublă campioană europeană, deţinătoarea recordului naţional de săritură în înălţime de 2,03 m, multiplă campioană balcanică, naţională şi internaţională – la acest concurs au mai participat şi Maghiar Adrian şi Hristea Petre din cadrul I.G.J.R., care vor fi componenţi ai lotului M.A.I. şi vor participa la viitorul Campionat de Atletism, ce va avea loc la sfârşitul lunii acesteia la Praga ( Cehia).

După o competiţie desfăşurată pe parcursul a trei zile, la Atletism clasamentul general pe echipe se prezintă astfel:

Locul I – D.G.P.M.B
Locul II – I.G.P.F.
Locul III – I.P.J.Covasna

Sursa: Ministerul Administraţiei şi Internelor - 12.05.2006

_____________________________

 

STIRILE DE AZI

ARHIVĂ ŞTIRI

2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

 

vizitatori