HOME   REZULTATE ALEGERI   ARHIVA DOCUMENTE   LEGATURI UTILE   CONTACT  

 

 

 ARHIVA STIRI 16.05.2006

 

  • 16.05.2006: Călin Popescu-Tăriceanu: Raportul Comisiei Europene reprezintă "o evaluare corectă şi obiectivă"

Primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a prezentat o declaraţie referitoare la Raportul Comisiei Europene. El consideră că acest raport "este cea mai bună evaluare pe care a avut-o vreodată România din partea Comisiei Europene" şi că "aderarea României la Uniunea Europeană pe 1 ianuarie 2007 este pe deplin realizabilă". În viziunea sa, acest lucru este cu atât mai elocvent cu cât, din cauza întârzierilor acumulate până în anul 2005, România a fost supusă unei monitorizări extrem de stricte şi de riguroase din partea partenerilor europeni, mult mai strictă decât au avut parte cele 10 ţări care au aderat la Uniunea Europeană la 1 mai 2004.

El a mai apreciat că în raport Comisia a prezentat o evaluare corectă şi obiectivă, care a scos în evidenţă tot ceea ce a realizat România de la raportul precedent din octombrie 2005 şi a pus, de asemenea, în evidenţă, lucrurile care trebuie realizate până la finele acestui an.

Primul-ministru a subliniat că din 14 steguleţe roşii  care existau  pe diferite domenii în raportul din octombrie 2005 au mai rămas patru, dovadă a progreselor care s-au realizat şi că este foarte important că nu mai avem steguleţe pe cele două domenii de care erau legate clauzele de salvgardare a căror aplicare putea determina amânarea aderării: combaterea corupţiei şi securizarea frontierelor.

După cum a precizat Dl. Tăriceanu, cele patru probleme marcate cu steguleţe roşii au un caracter extrem de tehnic şi nu sunt probleme de sistem, nu ţin de lipsa unei voinţe politice. Primul-ministru crede că toate aceste probleme sunt în curs de rezolvare, măsurile luate până acum şi îndeplinite permiţându-ne să le rezolvăm în timp, adică până la finele anului.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 16.05.2006

____________________________

  • 16.05.2006: Flutur respinge ferm acuzaţiile lui Ponta, colegii din PNL îl susţin

După ce ministrul Gheorghe Flutur a respins ferm acuzaţiile formulate de deputatul PSD Victor Ponta referitoare la ascunderea gripei aviare şi la presupusele relaţii de afaceri pe care le-ar avea cu un proprietarul SC Dracom Silva din Codlea, Dan Motreanu (PNL) a declarat că atacurile parlamentarilor PSD la adresa PNL si a ministrului Gheorghe Flutur sunt "lipsite de cel mai elementar bun simţ".

Motreanu consideră că PSD a politizat cu bună ştiinţă această situaţie, deşi Gheorghe Flutur şi-a făcut datoria şi a depus toate eforturile pentru a depăşi epidemia de gripă aviară. În plus, după cum declară el, patronii firmelor vinovate de criză nu au nici o legătură cu PNL, doi dintre ei fiind consilieri locali la Codlea din partea altui partid (neprecizat).

Dan Motreanu crede că "foştii miniştri şi parlamentarii PSD sunt de fapt invidioşi că actualul guvern a reuşit acolo unde ei au eşuat lamentabil, fiind mai preocupaţi de dezvoltarea baronilor locali". După părerea lui, criteriile privitoare la agricultură puteau fi îndeplinite la timp dacă şi miniştrii PSD ai agriculturii îşi făceau treaba în perioada 2001 - 2004, în ceea ce priveşte agenţiile de plăţi, punctele de control veterinar la frontieră şi realizarea şi digitizarea ortoplanurilor teritoriului ţării.

Sursa: site-ul Partidului Naţional Liberal - 16.05.2006

____________________________

  • 16.05.2006: PSD cere demisia ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur

Într-un Comunicat de presă dat astăzi publicităţii, Partidul Social Democrat cere demisia ministrului agriculturii Gheorghe Flutur,considerându-l vinovat de faptul că produse infestate din carne au ajuns în consum. PSD consideră că explicaţiile, scuzele şi micii ţapi ispãşitori nu au nici o valoare în acest moment.

Mai mult, în comunicat se afirmă că numirea lui Gheorghe Flutur ca ministru al agriculturii a fost o greşeală, iar menţinerea lui în funcţie este un act de rea voinţă la adresa cetăţenilor României.

Aceste declaraţii par a face parte dintr-o adevărată campanie declanşată de PSD împotriva lui Gheorghe Flutur, ele venind la scurt timp după ce Victor Ponta îl acuzase pe Gheorghe Flutur că a ascuns cu bună ştiinţă datele referitoare la criza aviară şi că ar avea interese şi relaţii de afaceri cu firmele vinovate (fapt dezminţit categoric de Flutur). Pe 15.05.2006 deputatul PSD Titus Corlăţean l-a acuzat şi el pe Gheorghe Flutur de populism, numindu-l şi "pompier cu grimasă de om serios".

Sursa: Partidul Social Democrat - 16.05.2006

____________________________

  • 16.05.2006: „Prefect pentru o zi” alături de prefectul judeţului Sălaj

Cel de-al doilea câştigător al concursului de eseuri „Prefect pentru o zi”, Elena Ştefania Maghear, elevă în clasa a IX-a la Liceul Avram Iancu din Zalău, a participat astăzi, 16 mai 2006, la activităţile cuprinse pe agenda de lucru a prefectului Andrei Todea. De asemenea, Elena Ştefania Maghiar, „prefectul pentru o zi”, a avut posibilitatea de a lua parte la activităţile desfăşurate în cadrul cancelariei prefectului, precum şi ale unor departamente din cadrul Instituţiei Prefectului.

La finalul „zilei de lucru” , „prefectul pentru o zi”, Elena Ştefania Maghear, a primit din partea prefectului Andrei Todea o diplomă pentru „câştigarea funcţiei de prefect pentru o zi”, în cadrul concursului de eseuri iniţiat de Instituţia Prefectului.

Reamintim că, la finalul lunii martie 2006, Instituţia Prefectului a lansat concursul de eseuri „Prefect pentru o zi” adresat elevilor de liceu, iar comisia de evaluare a desemnat patru câştigători. Vineri, 12 mai 2006, Ornana Coman a fost „prefect pentru o zi”, urmând ca ultimii doi câştigători, Mădălina Ioan Mureşan şi Tudor Gabriel Adridan, să fie „prefecţi pentru o zi” în data de 17 mai, respectiv 29 mai 2006.

Sursa: Prefectura judetului SĂLAJ - 16.05.2006

____________________________

  • 16.05.2006: Ministrul Gheorghe Flutur va propune demiterea preşedintelui ANSV

Marţi, 16 mai 2006, ministrul Agriculturii Gheorghe Flutur a decis să propună premierului Călin Popescu Tăriceanu schimbarea din funcţie a preşedintelui Autorităţii Naţionale Sanitar-Veterinare şi pentru Siguranţa Alimentelor, Ion Agafiţei. De asemenea, ministrul Agriculturii a decis să propună premierului Călin Popescu Tăriceanu şi schimbarea din funcţie a unuia dintre cei doi vicepreşedinţi ai ANSVSA, Dan Marcu.

Gheorghe Flutur precizează că aceste propuneri vin în urma informaţiilor preliminare prezentate de Corpul de Control al Ministrului Agriculturii şi sunt legate de modul deficitar în care ANSV a urmărit respectarea măsurilor de biosecuritate în societăţile avicole din ţară.

Ministerul Agriculturii a plecat la prânz spre Braşov, unde va avea o întâlnire cu Comandamentul Judeţean Antiepizootic şi va evalua din nou situaţia din teren referitoare la gripa aviară.

Sursa: Ministerul Agriculturii, Pădurilor şi Dezvoltării Rurale - 16.05.2006

_____________________________

 

STIRILE DE AZI

ARHIVĂ ŞTIRI

 

2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

 

vizitatori