bg
 
electoral romania contact
electoral romania logo
 
  stanga HOME dreapta   stanga REZULTATE ALEGERI dreapta   stanga ARHIVA DOCUMENTE dreapta   stanga LEGATURI UTILE dreapta   stanga CONTACT dr  
grey

 

 

sign ARHIVA STIRI 20.05.2006
px
  • 20.05.2006: SRI face poliţie politică?

Deputatul Aurelian Pavelescu (vicepreşedinte al PNŢCD) a prezentat o scrisoare deschisă adresată lui Traian Băsescu, în care îi cere acestuia ca în calitate de şef al statului şi al Consiliului Suprem de Apărare a Ţării să-şi exprime public poziţia cu privire anumite acuzaţii şi dezvăluiri referitoare la SRI, prezentate într-o emisiune TV.

După cum se arată în scrisoare, în ultimele săptămâni, la emisiunea “Talk Şoc” (moderată de Doru Braia), mai mulţi ofiţeri superiori de informaţii au făcut dezvăluiri excepţional de grave, acuzând practic SRI de practici mafiote şi acţiuni recente de poliţie politică. Dezvăluirile au fost fundamentate pe fapte concrete, fiind indicate nume ale unor ofiţeri superiori şi persoane implicate în actiunile infracţionale. Ele au culminat cu declaraţia ofiterului Breajan, care a afirmat că in 2004 el personal şi alţi lucratori operativi ai SRI au primit misiuni de "scotocire" în trecutul liderilor opoziţiei şi de discreditare a lor şi că operaţiunea ar fi fost coordonată de însuşi Directorul SRI Radu Timofte.

În opinia lui Aurelian Pavelescu,"în orice ţară democratică astfel de acuze ar fi creat cutremur politic. Tăcerea conducerii SRI indică, din contră, vinovăţia şi dispreţul pentru democraţie". Deputatul Pavelescu încheie adresându-i-se direct Preşedintelui Traian Băsescu: "Vă fac direct responsabil de situaţia din SRI, iar, în cazul în care dezvăluirile sunt reale, vă avertizez că puteţi fi acuzat că sunteţi exponentul structurilor de putere nedemocratice, care au supravieţuit în România cu sprijinul direct al puterii politice".

Sursa: site-ul Partidului Popular Creştin Democrat (PNŢCD)- 20.05.2006

____________________________

  • 20.05.2006: În sfârşit, preşedintele şi premierul s-au întâlnit

După mult-comentatul episod în care se pare că preşedintele Traian Băsescu a refuzat să-l primească la spital pe primul-ministru şi după ce, deşi aflaţi amândoi în Viena, cei doi au evitat să se întâlnească, relaţiile dintre cele două Palate încep să se normalizeze.

Astăzi Biroul de Presă al Guvernului a anunţat că primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu a avut în această dimineaţă o întâlnire de lucru cu preşedintele Traian Băsescu, pe tema combaterii gripei aviare. Primul-ministru i-a prezentat şefului statului măsurile decise la nivelul Guvernului pentru combaterea gripei aviare.

La întâlnirea de lucru au mai participat ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, şi secretarul de stat în Ministerul Administraţiei şi Internelor, Anghel Andreescu.

Sursa principală: Guvernul României - Biroul de Presă - 20.05.2006

___________________________

  • 20.05.2006: 92 de ani de la naşterea "Seniorului" politicii româneşti

Astăzi se împlinesc 92 de ani de la naşterea lui Corneliu Coposu, supranumit "Seniorul". Evenimentul a fost marcat printr-o slujbă de pomenire şi o ceremonie de depunere de coroane la bustul său din Piaţa Revoluţiei.

Corneliu Coposu a fost unul dintre puţinii adversari redutabili pe care Ion Iliescu i-a avut în primii ani după Revoluţie. Deşi pe termen scurt şi din punct de vedere electoral cel care a câştigat a fost Ion Iliescu, se poate spune că pe termen mediu şi lung a învins Corneliu Coposu, dacă ne gândim că aproape toate ideile pe care le-a susţinut el au avut, în cele din urmă, câştig de cauză, ajungând să fie susţinute (sau măcar acceptate) chiar şi de Ion Iliescu: aderarea României la NATO şi UE, retrocedarea proprietăţilor, decomunizarea României.

Apreciat de puţini dintre români la începutul anilor '90, Corneliu Coposu a reuşit ca prin consecvenţă şi moralitate să devină în doar câţiva ani o adevărată legendă a politicii româneşti. Deşi nu a candidat niciodată la Preşedinţie, a fost numit de unii "Preşedintele moral al României". A reînfiinţat PNŢ (devenit ulterior PNŢCD) şi l-a afiliat la Internaţionala Creştin Democrată încă din perioada regimului comunist, când partidul era în clandestinitate. De asemenea, a susţinut ideea coagulării opoziţiei anti-FSN prin Convenţia Democrată Română, al cărei preşedinte a fost, alianţă care a reuşit la un an după moartea lui să câştige alegerile. O biografie mai detaliată a lui Corneliu Coposu poate fi citită pe site-ul PPCD/PNŢCD.

Sursa: Electoral.ro - 20.05.2006

____________________________

  • 20.05.2006: În frunte cu Mircea Geoană, pesediştii au pornit cu cortul împotriva lui Flutur

Preşedintele Partidului Social Democrat, Mircea Geoană, a participat, sâmbătă, 20 mai 2006, în Bucureşti, la acţiunea de strângere de semnături pentru demiterea ministrului Agriculturii, Gheorghe Flutur.

Acţiunea este organizată de PSD Bucureşti în perioada 20 mai – 5 iunie, în 50 de corturi amplasate în cele 6 sectoare ale Capitalei. "Dacă premierul Tăriceanu nu-l va demite până săptămâna viitoare pe ministrul Flutur pentru această iresponsabilitate criminală, PSD va depune la Senat o moţiune simplă, pe care sperăm să o sprijine toţi parlamentarii responsabili", a spus preşedintele PSD. Tot în cele 50 de corturi se strâng semnături şi împotriva ministrului Sănătăţii, Eugen Nicolăescu.

Sursa: Biroul de presă al Partidului Social Democrat - 20.05.2006

____________________________

 

stanga

STIRILE DE AZI

dreapta
stanga

ARHIVĂ ŞTIRI

dreapta

 

umbra

© 2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

bg
vizitatori