bg
 
electoral romania contact
electoral romania logo
 
  stanga HOME dreapta   stanga REZULTATE ALEGERI dreapta   stanga ARHIVA DOCUMENTE dreapta   stanga LEGATURI UTILE dreapta   stanga CONTACT dr  
grey

 

 

sign ARHIVA STIRI 22.05.2006
px
  • 22.05.2006: Întâlnire Guvern-sindicate

La iniţiativa primului-ministru, reprezentanţi ai Guvernului s-au întâlnit astăzi cu reprezentanţii a patru confederaţii sindicale: CNS Cartel Alfa, CNSLR Frăţia, BNS şi CSDR.

În cadrul întâlnirii, liderii sindicali au prezentat lista comună de revendicări, care vizează şase capitole majore: politicile salariale, politicile în domeniul utilităţilor, politici de ocupare a forţei de muncă, politici industriale, cadrul legislativ în domeniul relaţiilor industriale şi politici în domeniul social.

A fost convenită formarea mai multor grupuri de lucru mixte care să preia problemele cuprinse în lista confederaţiilor sindicale. Aceste grupuri vor începe să funcţioneze în perioada imediat următoare, după un calendar pe care îl vor stabili de comun acord, pe măsură ce se întrunesc.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 22.05.2006

___________________________

  • 22.05.2006: PSD pregăteşte multe moţiuni

Mircea Geoană a anunţat azi că PSD va introduce o moţiune simplă pe probleme de agricultură, legată de criza gripei aviare, în care se va cere demisia ministrului Flutur. Pentru săptămânile viitoare PSD pregăteşte şi o moţiune simplă pe problemele din sistemul sanitar.

De asemenea, preşedintele PSD a declarat că rămâne valabilă şi decizia acestui partid de a pregăti în continuare moţiunea de cenzură din luna iunie. Comitetul de redactare a acestei moţiuni de cenzură este condus de Mihai Tănăsescu.

Sursa: Partidul Social Democrat - 22.05.2006

___________________________

  • 22.05.2006: Mircea Geoană: "atmosferă caldă" cu Iliescu, rece despre Năstase

Mircea Geoană a declarat că discuţiile cu Ion Iliescu despre Polul Social au avut loc într-o atmosferă "deosebit de calmă şi de caldă". După cum a afirmat liderul PSD, "este extrem de clar, şi dumnealui a reconfirmat astăzi, că nu este vorba de o construcţie politică, de ideea unui pol social ca o construcţie, ci de un forum de dezbateri, care se va lansa mâine, va continua şi în provincie... Suntem interesaţi să participăm la o astfel de discuţie de idei pe zona de stânga".

În schimb, Mircea Geoană s-a dovedit a fi mult mai reţinut când a comentat prezenţa lui Adrian Năstase la dezbateri şi situaţia juridică a acestuia. "Problema lui este o problemă a justiţiei şi sunt convins că veţi avea răspunsurile necesare cu privire la acest subiect", a închis scurt discuţia preşedintele PSD.

Sursa: Partidul Social Democrat - 22.05.2006

___________________________

 

stanga

STIRILE DE AZI

dreapta
stanga

ARHIVĂ ŞTIRI

dreapta

 

umbra

© 2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

bg
vizitatori