bg
 
electoral romania contact
electoral romania logo
 
  stanga HOME dreapta   stanga REZULTATE ALEGERI dreapta   stanga ARHIVA DOCUMENTE dreapta   stanga LEGATURI UTILE dreapta   stanga CONTACT dr  
grey

 

 

sign ARHIVA STIRI 12.06.2006
px

 

  • 12.06.2006: Tariceanu saluta retragerea lui Dobre din Guvern si i se pare "un gest firesc" retragerea lui Pogea

Din declaraţia purtătorului de cuvant al Guvernului reiese că primul-ministru Călin Popescu-Tăriceanu salută decizia PD privind retragerea lui Gheorghe Dobre din Guvern. Dupa cum s-a precizat, premierul a insistat în mai multe rânduri, în discuţiile cu PD, asupra necesităţii unei remanieri care să întărească echipa guvernamentală şi să elimine punctele slabe din activitatea acesteia, solicitând în mod explicit conducerii PD înlocuirea lui Gheorghe Dobre, din cauza întârzierilor înregistrate în derularea proiectelor în domeniul infrastructurii. Tăriceanu spune însă că această solicitare a fost făcută în discuţiile directe cu conducerea PD şi nu public, pentru a nu-i pune pe partenerii din Alianţă într-o situaţie dificilă.

În ceea ce-l priveşte pe Gheorghe Pogea, Primul-ministru consideră că după declaraţiile făcute în ultimele zile de către acesta, retragerea sa din Guvern este un gest firesc.

De asemenea, premierul Tăriceanu consideră că o remaniere nu se discută în public, ci se face şi apreciază că funcţiile de ministru de stat sunt necesare pentru a consolida coerenţa politică a Guvernului, întrucât permit tuturor partidelor din coaliţie să fie reprezentate la cel mai înalt nivel, în cadrul Executivului.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 12.06.2006

_________________________

  • 12.06.2006: Radu Berceanu, viitorul ministru al Transporturilor

PD a decis sa-l retraga pe Gheorghe Dobre din functia de ministru al Transporturilor si l-a propus spre nominalizare primului-ministru pe Radu Berceanu.

De asemenea, Biroul Permanent National al Partidului Democrat a decis astazi prin vot sa renunte la functia de vicepremier ce ii revenea in structura Guvernului, conform protocolului incheiat cu PNL, PC si UDMR.

Dupa cum reiese din pozitia exprimata azi la conferinţa de presa, intrucat propunerea PD de restructurare a Guvernului (fara cele trei posturi de vicepremier, fara posturile de ministri delegati si cu maximum 15 ministri cu portofoliu plus primul ministru) nu a fost acceptata de coalitie, PD retrage functia de vicepremier, pe care o considera inutila in actualul guvern, avind in vedere ca Alianta D.A. a promis restructurarea formulei de guvernare mostenite de la guvernul PSD condus de Adrian Nastase. Aceasta decizie s-a luat, se mai afirma in comunicatul de presa, din dorinta PD de a fi "consecvent angajamentelor pe care si le-a asumat" si "nu se doreste a fi un mijloc de presiune asupra celorlalti parteneri de coalitie, fiecare partid avind propria identitate".

Sursa: Biroul de Presă al PD - 12.06.2006

_____________________________

  • 12.06.2006: Radu Stroe vrea sa faca publica "scrisoarea-capcana" de la Basescu

Radu Stroe a comentat astăzi subiectul pe care până acum l-a evitat, şi anume documentul pe care i l-a înmânat Preşedintele la ceremonia de depunere a jurământului ca ministru delegat pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului. Conform declaraţiei sale, documentul în cauză redă conţinutul unei discuţii pe care Stroe a purtat-o "relativ recent" cu preşedintele Traian Băsescu,"în cadrul unei întâlniri cu caracter formal, la care au participat şi alţi oameni politici şi lideri de instituţii".

Radu Stroe dezminte orice speculaţie cum că informaţiile respective ar reprezenta o ameninţare pentru el sau pentru cariera sa politică, precizând că în "scrisoarea" respectivă sunt surprinse doar "puncte de vedere convergente cu declaraţiile şi acţiunile mele politice, legate de un subiect aflat în acel moment în centrul atenţiei publice".

Negând orice legătură cu activitatea de colaborator sau informator al Securităţii şi afirmând că, dimpotrivă, are dosar de urmărire informativă şi de obiectiv al fostei Securităţi, ministrul Stroe explică şi de ce a comentat până acum cu maximă prudenţă acest subiect. După cum afirmă el, "prin natura activităţii parlamentare, ca preşedinte al Comisiei de control a SRI, am învăţat să fiu extrem de atent cu orice informaţii al căror grad de clasificare este incert. Înscrisul prezentat de domnul preşedinte Traian Băsescu face parte din această categorie de documente. Judecând după natura relaţiilor mele cu şeful statului, am înţeles încă de la început că pot fi pus în faţa unei capcane: aceea de a da publicităţii, sub presiunea jurnaliştilor, conţinutul unui document clasificat. Opiniile domnului preşedinte Traian Băsescu despre caracterul filei respective nu devin automat acte normative şi, în ciuda asigurărilor prezidenţiale, aş fi putut risca să intru sub incidenţa legii".

Afirmând, deci, direct că s-a temut că Traian Băsescu îi întinde o capcană, Radu Stroe trece la atac, spunând că "fila buclucaşă surprinde elocvent maniera în care şeful statului se raportează la unele subiecte delicate, precum şi atitudinea pe care o manifestă faţă de dezbaterea lor în spaţiul public şi parlamentar".

În încheiere, ministrul a mai precizat că a luat decizia să facă public întregul conţinut al documentului înmânat de preşedintele Traian Băsescu, imediat ce se va stabili dacă informaţiile respective sunt sau nu clasificate.

Sursa: Secretariatul General al Guvernului - 12.06.2006

_________________________

 

stanga

STIRILE DE AZI

dreapta
stanga

ARHIVĂ ŞTIRI

dreapta

 

umbra

 

© 2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

bg
vizitatori