bg
 
electoral romania contact
electoral romania logo
 
  stanga HOME dreapta   stanga REZULTATE ALEGERI dreapta   stanga ARHIVA DOCUMENTE dreapta   stanga LEGATURI UTILE dreapta   stanga CONTACT dr  
grey

 

 

sign ARHIVA STIRI 15.06.2006
px

 

  • 15.06.2006: S-au schimbat rolurile: PNL sustine un proiect al Monicai Macovei, PD se opune

Infiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate naste dispute. Unul dintre cei mai vehementi critici ai proiectului propus de ministrul Monica Macovei este Vasile Blaga (secretar general PD si ministru de Interne). Ziarul "Adevarul" afirma ca acesta s-ar fi opus proiectului atat in sedinta de Guvern, cat si la intalnirea liderilor Coalitiei din cursul acestei seri, calificand proiectul, dupa sursa citata, ca fiind, pe alocuri, "o insiruire de ineptii".

In schimb, Dan Motreanu (secretar general al PNL) a declarat ca PNL sustine adoptarea proiectului de lege care reglementeaza organizarea si înfiintarea Agentiei Nationale pentru Integritate, institutie care va controla averile si va verifica conflictele de interese si incompatibilitatile. Dupa cum a precizat Motreanu, acest act normativ face parte din solicitarile Uniunii Europene si trebuie adoptat pâna pe 31 august 2006, drept pentru care grupurile parlamentare ale PNL vor sustine proiectul atât în cadrul dezbaterilor din comisiile de specialitate, cât si în plenul Senatului si a Camerei Deputatilor.

Surse: Ziarul "Adevarul" si site-ul PNL - 15.06.2006

________________________

  • 15.06.2006: Guvernul continua programul "Sali de sport"

Desi au existat destule critici la adresa programului "Sali de sport", initiat de fostul guvern, mai ales pentru calitatea indoielnica a lucrarilor efectuate, actualul Executiv a decis sa-l finalizeze, aproband lista a inca 39 de obiective de investitii ce se vor desfasura in 21 de judete. Banii necesari lucrarilor provin dintr-un imprumut de la Banca de Dezvoltare a Consiliului Europei, din care s-au finantat deja 300 obiective similare si din care au ramas unele fonduri neutilizate.

Dupa cum reiese din comunicatul Guvernului, demararea noilor investitii s-a facut in urma solicitarilor pe care Ministerul Transporturilor, Constructiilor si Turismului le-a primit din partea Consiliilor locale, iar programul se deruleaza de MTCT prin intermediul Companiei Nationale de Investitii CNI SA.

Sursa: Guvernul României - Biroul de Presă - 15.06.2006

________________________

  • 15.06.2006: Ministerul Afacerilor Externe nu vrea link-uri de la "site-uri pamflet"

Intr-un comunicat dat astazi publicitatii, MAE anunta ca "a luat masuri" pentru decuplarea site-ului www.mae.haos.ro de la site-ul oficial al ministerului. Site-ul www.mae.haos.ro a fost mentionat intr-un articol aparut in ziarul "Ziua" si continea o serie de legaturi catre documente publicate pe site-ul MAE, ministerul considerand ca exista astfel "posibilitatea aparitiei unei confuzii in randul utilizatorilor site-ului oficial".

MAE nu a precizat insa ce fel de masuri a luat impotriva site-ului mentionat. Cert este ca la ora la care editam aceasta stire, site-ul www.mae.haos.ro nu era disponibil, la fel ca si www.haos.ro, al carui subdomeniu este, probabil, site-ul pamflet care a deranjat Ministerul.

Dupa cercetarile efectuate de noi, domeniul haos.ro a fost inregistrat in septembrie 2005 de o firma romaneasca specializata in design si programare, care ofera si servicii de gazduire web, fara a putea insa preciza care este legatura intre aceasta firma si site-ul buclucas.

Sursa: pentru comunicatul MAE - site-ul oficial al MAE - 15.06.2006

________________________

 

stanga

STIRILE DE AZI

dreapta
stanga

ARHIVĂ ŞTIRI

dreapta

 

umbra

 

© 2005 electoral.ro. All Rights Reserved.

Contact webmaster

bg
vizitatori